Pisica care si-a "uitat" educatia.

Probleme frecvente

Pisica care si-a "uitat" educatia.

Mesajde doina_manuela » 28 Iul 2010, 20:40

Va cer si eu ajutorul...
Am 2 pisici, un motan si o matza, in varsta de 7-8 ani.Ambii sunt sterilizati...
De cca o luna de zile, matza nu-si mai face nevoile la tavita...deloc! Face la intamplare prin casa, nici macar nu-si cauta un loc ferit vederii, ci absolut oriunde... Nu face de 2 ori in acelasi loc. Nu face la aceasi ora. Nu conteaza daca suntem acasa sau nu.Scaunele sunt normale catre tari, deci nu e deranjata la burtica. Tavitele(avem 2) sunt curatate de 2 ori pe zi...
Nu-mi explic ce se intampla! Am certat-o, am "altoit-o" cu ziarul, am dus-o la tavita...Nimic!
Cineva in gluma mi-a spus ca are Alzeimer. E drept ca este supraponderala, dar nu exagerat!
Ce ma sfatuiti, ati mai intalnit asa situatie? #-o
doina_manuela
Agent
Agent

Locaţie: bucuresti

Re: Pisica care si-a "uitat" educatia.

Mesajde noel » 28 Iul 2010, 22:50

Tinand seama si de varsta,este posibil sa sufere dintr-un motiv si asa sa atraga atentia.
Oricum la varsta asta,chiar si fara vreo manifestare sau schimbare in comportament, se impun niste investigati si niste analize ,ca de exemplu:
-cercetarea glandelor perianale(continutul lor de poate ingrosa cu varsta si nu mai poate sa le goleasca) altfel poate face si abces,infectie etc
-analize de urina,poate sa aiba o microlitiaza urinara si sa asocieze mersul la litiera cu durerea
-analize de sange,ca sa vezi cum funch\tioneaza ficatul,rinichii...

Multa sanatate!
noel
Comisar
Comisar

Locaţie: Bucuresti

Mesajde doina_manuela » 29 Iul 2010, 08:48

Iti multumesc....si aici!
Ma duc la doctor!
doina_manuela
Agent
Agent

Mesajde noel » 29 Iul 2010, 21:03

Succes si sa ne tii la curent!
noel
Comisar
Comisar

Locaţie: Bucuresti

Mesajde doina_manuela » 10 Aug 2010, 12:14

Da....sa va tin la curent cu ce s-a mai intamplat:
Am fost cu pisica la veterinar. Nimic organic-fizic!
Concluzia comportamentului: RAZBUNARE! Doctorita ne-a spus ca pana nu eliminam cauza(de stres) nu o vom lecui.
Incepem investigatiile.... Imi acuz(neintemeiat) sotul de agresivitate asupra pisicii....se dezvinovateste...eliminam o ipoteza.
Ne scotocim memoria....oare cu ce am stresat pisica....
Ieri insa, in timp ce o mangaiam-periam, am descoperit cateva muscaturi la ceafa, semne lasate de "prietenul" motan, cu care isi imparte casa si zilele....
Instant mi-am adus aminte ca intr-o zi am surprins-o facand caca chiar in nasul lui, care dormea lungit pe covor...
Concluzia.....se razbuna pe motan....
Si eu ce fac acum? Pana acu s-au tolerat si acum el o scuipa, si o bate, iar ea nu mai face la tavitza....
#-o #-o #-o
doina_manuela
Agent
Agent

Înapoi la Pisici